Hoffmann Márk

A kertfenntartási üzletágunk vezetője. Márk felel azért, hogy a kertfenntartó csapatunk szakszerűen, gördülékenyen és precízen lássa el a kertápolási feladatokat. Öntözéstechnikai szakember, feladatai közé tartozik még az öntözőrendszerek telepítésének szakmai felügyelete.

A természet szeretete gyerekkoromra vezethető vissza, amikor is a családomnak köszönhetően a veteményes kertben játékos formában megismerkedtem a különféle növények termesztésével, ápolásával. A vasárnapi erdőkerülések a kedvenc időtöltéseim közé tartoztak, így kerültem Sopronba, ahol erdész és vadgazda végzettséget szereztem. Ezzel párhuzamosan került a látókörömbe a kertépítő szakma, ahol a zöldfelületek létrehozásának lehetősége új perspektívákat nyitott meg előttem. A növények szeretete gyerekkorom óta töretlen, így a kertfenntartás lett a szakterületem. Munkám során gyakorlati tapasztalataimra, valamint kertészmérnöki tanulmányaimra támaszkodok, nyitott vagyok az új technológiák, szemléletek megismerésére és használatára. Úgy gondolom, hogy a tervezés során kiemelt figyelmet kell fordítani a kert megfelelő vízgazdálkodására, valamint az ökológiai igényekre, ezért az öntözők tervezése és kivitelezése fő helyre került a feladataim között. Így kreatív alkotás közben megmutatkozhat precíz szakmaiságom is.

Szabadidőmben szeretek a saját ökológiai szemlélettel kialakított veteményes- és gyümölcsöskertemben kísérletezni, ahol a biodiverzitás kialakítására törekszem. Fontos számomra a hagyományőrzés, melynek kapcsán számos helyi, nemzetiséghez köthető szervezetben tevékenykedek aktívan.