Rafaj Máté

A Plantum kerttervezője, vele fogsz együttműködni a kert koncepciójának megálmodásától a részletek kidolgozásán át a kivitelezés során felmerülő apróbb változtatások egyeztetéséig. Speciális szakterülete a fürdőtavak és vízarchitektúrák tervezése.

Kalandos úton lettem tájépítész, de majdnem minden nap eszembe jut, hogy milyen szerencsésen is alakult az életem. Az egyetem után rögtön itt kezdtem el dolgozni, ahol a tervezés szorosan összefügg a kivitelezési munkákkal. Véleményem szerint ez rendkívül fontos, ugyanis gyakorlati tapasztalat nélkül könnyű abba a hibába esni, hogy nem, vagy nem racionálisan megvalósítható dolgokat vetünk papírra. Szeretem az egyedi, kihívást jelentő kerteket, ahol bonyolultabb problémákra kell megoldást találni. Legszívesebben a különféle vízarchitektúra elemekkel foglalkozom, szerintem magánkertek esetében ezek jelentik a legnagyobb kihívást, a legkisebb hiba is megbosszulja magát.

Szabadidőmet legszívesebben két helyen töltöm, télen a kis műhelyemben, ahol kisebb fa bútorok készülnek, nyáron egy patakban derékig állva, ahol senkitől sem zavartatva horgászhatom.